Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

Bizi Takip Edin:

Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

05 – Amasya Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Anasayfa / 05 – Amasya Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Amasya Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Amasya Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, tehlikeli maddelerin taşınmasında alınan önlemler dahilinde, prosedürleri uygulayıp can ve mal güvenliğini bu durumlardan korumak için vardır. Amasya Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı son zamanlarda sıkça ismini duyurup gündem olmuştur. Amasya’nın doğal güzelliklerini korumak adına da sıkça tehlikeli maddelerden korunmaya çalışılmıştır. Tehlikeli maddeler, ADR hizmeti ile birlikte Amasya’da demiryolu, karayolu ve havayolu aracılığıyla taşınmaktadır. Karadeniz bölgesinde olan Amasya birçok yeriyle konuşulup gezilmektedir. 6 ilçesi olan Amasya, turistik yer olarak da bilinir. Durum bu şekilde olunca buradaki yapıları korumak için TMDG daha fazla çalışma başlatmaktadır. Bunun ötesinde nüfus sayısının artmasıyla birlikte de insanları koruma sorumluluğu epey artmıştır.

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı (TGMD) Görevleri Nelerdir?

TGMD, tehlikeli maddeler taşınırken olabildiğince risk ihtimalini ortadan kaldıran ve ADR hizmeti, RID hizmeti ile birlikte kapsamlı bir çalışma yapan kişi olarak tanımlanır. Peki TMGD’nin görevleri nelerdir? Tehlikeli maddelerin, taşıma, paketleme, doldurma, boşaltma halinde yer alan donanımların kontrol edilmesi, olayların tekrar oluşmasına karşı tedbirli davranıp önlem alınması, taşıma araçlarını satın alırken tehlikeli maddelere uygum olup olmadığının tespiti, tehlikeli maddeleri boşaltma, doldurma, paketleme sırasında meydana gelen kazaları rapor haline getirmesi, tehlikeli maddelerin taşınması konusunda öneriler sunulması, tehlikeli maddelerin emniyet kontrolünün yapılmasının sağlanması, tehlikeli maddelerin ADR hizmeti ve RID hizmetiyle birlikte çalışılması görevleri içinde yer almaktadır.

Ayrıca şehir değişimiyle birlikte dikkat edilmesi gereken şeyler de zaman zaman değişebilir. Örneğin Amasya’da hangi yollar tehlikeli maddenin taşınmasına uygunsa o yolları faaliyete geçirmek ve şehrin koşulunu düşünmek gerekir ya da tehlikeli maddelerle birlikte ne derece sıkıntı yaşanacağını saptamak gerekir.

Amasya Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Amasya Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Amasya Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Sembolik yerleri, tarihi yerleriyle ünlü olan Amasya doğal güzelliklerinin yanı sıra mezarları, anıtları, müzeleri açısından ünlü olan Amasya, değerli tarihinin yanında dini açıdan da önemli yapı taşlarını içinde barındırır. Külliye ve cami olarak da çok fazla yerleri vardır. Ayrıca turistik, tarihi yerleri de çok fazla olduğu için ekonomik açıdan da etkiliyor. Ekonomi ve yapılaşma artınca tehlikeli madde bulundurma olasılığı da artıyor.ve bu Amasya şehrini de etkiliyor. Amasya şehrini etkileyen bir şey daha bu yapılarını korumak için de ayrı çaba sarf etmeleri gerektiği oluyor. Amasya Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı büyük oranda gelişmiştir ve önlem alma konusunda hassas davranılmıştır. Özellikle demiryolunda ve karayolunda büyük önlemler alınmaktadır. ADR hizmeti ve RID hizmetiyle birlikte daha kapsamlı sonuçlar elde edilmiştir.

Amasya Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu

Tehlikeli maddelerin taşınması konusunda büyük önlemler alındığını söyledik; fakat bu önlemler hangi eğitime göre alınıyor? İşte burada devreye TGMDK giriyor. Gerekli eğitimleri, önlemleri bulunduğu şubeye göre de verebiliyor. Ayrıca yetkilendirmeyi de veriyor. Örneğin Amasya bölgesindeki şubede yer alan yollar daha farklı olduğu ve yapısal değişiklikler olduğu için patlayıcı maddenin devreye girmesini engellemek için daha farklı bir yöntem sunuyor. Yani TGMDK her açıdan düşünerek ilerleyebiliyor.

Bunu Paylaş: