Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

Bizi Takip Edin:

Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

06 – Ankara Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Anasayfa / 06 – Ankara Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Ankara Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Ankara Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, tehlikeli maddelerin taşınmasını sağlama ve taşınırken tedbir alma, ADR hizmeti ve RID hizmetini kapsamlı bir şekilde uygulama görevini edinmektedir. Ayrıca Ankara konumu itibariyle de önlem alınması gereken bir şehir olduğu için dikkat edilmesi gerekir. Ekonominin çok fazla bir şekilde artmasıyla sanayi yapılaşma da artıyor ve bu da patlayıcı maddelerin, uçucu gazların, zehirleyici maddelerin artmasına neden oluyor. Ankara Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ayrıca birçok prosedürün uygulanmasını da sağlıyor.

Emniyetle ilgili gereken önlemler alınması gerekiyor ki sorumluluk biraz olsun azalabilsin. Ayrıca Ankara siyasi açıdan da gelişmiş bir şehir, siyasi birçok kişiyi de bünyesinde barındırıyor. Bu da alınacak önlemlerin artmasına neden oluyor. Siyasi kişileri bünyesinde barındırdığı gibi çok fazla nüfusa da sahip bu da sorumluluğu çok fazla arttırıyor. Sadece mal güvenliğinin söz konusu olmadığı bu işte canı korumakta oldukça önemli bir hal alıyor.

Tehlikeli Madde Nedir?

Öncelikle tehlikeli maddelerin bulunduğu yerlere bakalım. Kimyasal madde üretim tesisleri, yakıt istasyonları, silah depoları, hastaneler, laboratuvarlar, uçuş sahaları, kamyon terminalleri, bakım tesislerinde bulunurlar. Daha çok ilgilendiren kısım, kamyon terminalleri, yakıt istasyonları ve uçuş sahalarıdır. Tehlikeli maddeler ise patlayıcı maddeler, nesneler, yanıcı sıvılar, uçuşu gazlar, peroksitler, zehirli maddeler, bulaşıcı özellikteki maddeler, aşındırıcı maddeler, radyoaktif kaynaklı malzemeler olmak üzere ayrılmıştır. Tehlikeli maddelerin hepsi de son derece zarar veren özelliklere sahiptir. Ankara’da neredeyse her sektör olduğu için ve ekonomi, yapısallaşma arttığı için çoğu tehlikeli maddeye ihtiyaç duyuluyor. TMGD ise bu konuda önlem alıyor.

Ankara Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Ankara Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Ankara Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Ankara’da çoğu şeyin gelişmesi gibi yöntemlerde gelişmiştir. Ayrıca bakanlıkların Ankara’da olması da büyük ölçüde eğitimleri ve alınan tedbirleri artırmaktadır. Ankara’da 2018 itibariyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Avrupa TMGD olarak yetkilendirilmiştir. Bu sorumluluklarla birlikte genel olabilecek bütün sıkıntıya göğüs geren ve eğitimlerini tamamlayan Ankara Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı her açıdan övgüyü hak ediyor.

Ayrıca hastanelerde tehlikeli maddelerin yasal güvenlikler çerçevesinde depolanmasını sağlayan Ankara TMGD bununla birlikte Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi, Ankara Dökümcüler İhtisas OSB, Aso 1. Sanayi Bölgesi, Aso 2. ve 3. Sanayi Bölgesi, Polatlı Organize Sanayi Bölgesi, İvedik Sanayi Bölgesi, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Kahramankazan, Akyurt, Polatlı, Sincan, Siteler, Ankara kamu ve üniversite hastaneleriyle iş birliği içindedir. Çok sayıda yerler hızla artmaya devam ederken aynı zamanda Ankara ADR hizmeti ve RID hizmeti kapsamında da çok fazla sayıda taşıma danışmanlığı gerçekleştiriyor.

TMGDK Nedir?

TMGDK, tehlikeli madde taşıma danışmanlığına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yetkiyi veren kuruluşa deniliyor. Bu kuruluşa yetkiyi veren bakanlık Ankara’da bulunuyor. Ayrıca danışmanlık yapmak isteyen kişiler eğitime katılıyor, sınavlara giriyor bununla birlikte kazanırlarsa danışmanlığa hak kazanıyorlar. Bu sınav ve eğitime bağlı kuruluşa yetkiyi veren ise bakanlıktır. TMGDK her açıdan can ve mal güvenliğini düşünerek yapabilecek kişileri sınamak için oluşturulmuştur.

Bunu Paylaş: