Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

Bizi Takip Edin:

Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

14 – Bolu Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Anasayfa / 14 – Bolu Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Bolu Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Bolu Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, tehlikeli maddelerin yani uçucu gazların, yanıcı maddelerin, yakıcı maddelerin vb. gibi taşınmasını sağlamaktadır. Tabii ki bunu yaparken belirli prosedürleri uygulayıp aynı zamanda emniyet güvenliğini alması gerekir. Ayrıca ADR hizmeti ve RID hizmeti de devrede olmaktadır. Genelde şehre göre bu hizmetler devreye girmektedir. Bolu’da demiryolu ulaşımı, havayolu ulaşımı ve denizyolu ulaşımı yoktur. Sadece karayolu ulaşımı mevcuttur. Bu yüzden RID hizmeti yani tehlikeli maddelerin önlemler alınarak güvenlik tedbirleri doğrultusunda demiryoluyla taşınması yer almamaktadır.

Peki, Bolu Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı neler yapmaktadır? Birçok eğitim vermekle birlikte bu eğitimleri zorunlu kılmıştır. İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık personellerine TMGD toplantısı düzenlemiştir. Sadece TMGD için değil, aynı zamanda tehlikeli maddelerin donanımlarının yapıldığı hastanelerin personelleri için de eğitimler düzenlenmektedir. Ayrıca Bolu Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı şube açısından dikkate alınarak en iyi olma özelliğini taşımaktadır.

ADR Hizmeti Nedir?

ADR hizmeti tehlikeli maddelerin taşınmasında gereken güvenlik tedbirleri alınarak can ve mal güvenliğine dikkat edilerek karayolu aracılığıyla yapılan yönergeye denmektedir. ADR hizmeti her konuda dikkat edilerek yapılmalıdır. Ayrıca karayolu aracılığıyla olduğu için iklime, mevsime, yer şekillerine bağlı olarak da değişmektedir. Bu yüzden çok kapsamlı düşünülmesi gerekmektedir. Yönergede alıcıların, yükleyenlerin, boşaltanların, tehlikeli madde taşıyan aracın sorumluluk ve çalışma koşullarını belirlemektedir. Bu kapsamda alınan sertifikalara ADR belgesi denmektedir. ADR belgesi için de şartların sağlanması gerekmektedir. Tehlikeli maddelerin yer aldığı sınıfa göre, tehlikeli maddelerin taşımacılığında ortaya çıkan araçların türlerine göre değişiklik göstermektedir. Bu değişiklik ADR belgesinin yer adlığı türü de değiştirmektedir.

Bolu Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Bolu Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Bolu Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Nasıl Uygulanır?

Karadeniz Bölgesinin batısında yer alan Bolu, doğal güzellikleri karşısında hayran bırakan bir özelliğe sahiptir. Ayrıca coğrafi açıdan en önemli şehir olma özelliğini taşıyan şehir, hem iş açısından hem de doğal güzelliklerini ziyaret etme açısından yani turizm açısından önemli bir yere sahiptir. Bu da TMGD açısından önemini de vurguluyor. Çünkü coğrafi konumu tehlikeli maddelerin taşınmasında en önemli etkenlerden biri oluyor. Bolu 9 ilçeye sahiptir. Nüfusu 314.802’dir. İlin batısında Sakarya ve Düzce, güneybatısında Eskişehir ve Bilecik, güneyinde Ankara, doğusunda Çankırı ve Karabük, kuzeyinde Zonguldak illeri vardır.

Coğrafi konum açısından önemli olan Bolu, aynı zamanda yer alan yapıları açısından da önem kazanmaktadır. Çok sayıda ormanlık alanları vardır. Turistik ve tarihi yapıları da önem kazanmaktadır. Bu yüzden bu yapılara korumak için tedbirler olabildiğince iyi bir şekilde alınmalıdır. Ayrıca ulaşım açısından da sadece karayolu ulaşımı vardır. Oldukça dağlık ve engebeli yerlerde yer alan Bolu ADR hizmeti açısından bazı yerlerde, güzergahın oluşturulmasında sıkıntı çekebilmektedir.

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu (TMGDK) Nedir?

TMGDK tehlikeli maddelerin taşınmasında yapılan danışmanlıkta yetkiyi veren kuruluşa denmektedir. Peki bu kuruluş kimler tarafından verilmektedir? Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilmektedir. Kuruluşlar ne görev yapmaktadır? Eğitimlerin, düzenlenmesi ve sınavlara tabii tutulmasını sağlamaktadır. Ayrıca TMGDK yetkiyi verdiği danışmanlıktan da prosedürlerin uygulanmasına karşılık yazılı rapor ve personellerin görevlerinin yer aldığı yazılı metin istemektedir.

Bunu Paylaş: