Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

Bizi Takip Edin:

Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

15 – Burdur Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Anasayfa / 15 – Burdur Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Burdur Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Burdur Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, Ulaştırma Altyapı ve Denizcilik Bakanlığıyla oluşturulmaktadır. Ayrıca hizmet veren 13 bölgeden 6.sı olma özelliğini göstermektedir. Antalya, Afyon, Burdur, Isparta şehirlerine hizmet vermektedir. Burdur Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Antalya merkezli olmak üzere sorunları giderme ve eksiklikleri analiz etme görevini üstlenmiştir. Bölgenin ve diğer bölgelerin Avrupa ile anlaşması mevcuttur. Ayrıca ulaşım yollarının belirlenmesinde de önem kazanmaktadır.

ADR hizmeti ve RID hizmeti doğrultusunda ki bu da şehre göre değişme özelliğini göstermektedir. Bu hizmetler doğrultusunda kapsamlı bir çalışma yapılmaktadır. Görevleri can ve mal güvenliğinin sağlanması ve personellerin iş bölümünün yapılması, başka sorunların, kazaların meydana gelmemesi adına tedbirlerin alınmasıdır; ama görevleri bununla da kalmayıp TMGDK Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığına rapor sunup personellerin ne görevde olduğunu bildirme ve olan analizleri aktarma görevi mevcuttur. Bunun haricinde TMGD olmak isteyen kişilerin sorumluluk sahibi olması, konsantrasyonlarının oldukça güçlü olması, iyi analiz yapabilmesi, fiziksel gücünün yeterli olması gibi özelliklere sahip olması gerekmektedir.

Burdur Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Burdur Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu (TMGDK) Nedir?

TMGDK Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yetki verilen kuruluşa denmektedir. Peki bu kuruluş neye göre yetkilendirme yapmaktadır? Özellikle kanunen, hukuken uygun olması gerekmektedir. Ayrıca TMGDK, danışmanları belirli bir eğitimden ve sınavdan geçirmelidir. Şehrin yer aldığı yollara göre değişen ve tehlikeli maddelerin yapısına, çeşitlerine göre değişen taşıma danışmanlığı, her yönden ele alınıp kapsamlı bir şekilde incelenmelidir. Ayrıca TMGD, TMGDK’ya belirli bir rapor sunmak ve çalışmalarını aktarmak zorundadır. TMGDK sınavları bir miktar zordur. Bunun sebebi iyi öğrenilip öğrenilmediğinin tespitinin yapılmasıdır. Bir sebebi daha vardır, o da can ve mal güveliğini etkileyecek bir mesleğin gerçekten yapılıp yapılmayacağının testinin yapılmasıdır.

Burdur Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Uygulaması

Akdeniz bölgesinde yer alan Burdur’un nüfusu 273.716’dır. Doğal güzellikleri ve zenginlikleri açısından önemli olan ilimizin bu yapıları son derece korunmaya değerdir. 10 tane ilçesi vardır ve Göller Yöresinde konumlandırılmıştır. Akdeniz Bölgesinde olmasına rağmen karasal iklime sahiptir. Bu da kış aylarında oldukça dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyor. Özellikle Burdur Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı için iklim ve hava durumu da önemli olmaktadır.

Antalya, Denizli, Muğla, Isparta, Afyon ile komşudur. Genelde turistik illerle komşu olan Burdur’un yapısı oldukça engebelidir. Bu da söylendiği gibi ADR hizmeti yani karayolu ulaşımını etkilemektedir. Çok sayıda dağ olan ilde ova sayısı bir miktar daha azdır. gezip görülmesi gerekilen ve çok fazla yer olan Burdur’da Burdur Gölü vardı, aynı zamanda kuş cenneti olma özelliğini de taşımaktadır. Ulaşım açısından karayolu ve demiryolu vardır. Bu yüzden ADR hizmeti ve RID hizmeti devreye girmektedir.

ADR Hizmeti Nedir?

ADR hizmeti tehlikeli maddelerin insanlara zarar vermeden, can ve mal güvenliğini sağlanarak karayolu ulaşımıyla yapılan taşımaya ait yönergeye denmektedir. Ayrıca RID hizmeti de vardır. O da demiryoluyla ulaşımı sağlamaktadır. Zaten bu kapsamda yapılan çalışmalara TMGD denmektedir. Burada da can ve mal güvenliği büyük öneme sahiptir.

Bunu Paylaş: