Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

Bizi Takip Edin:

Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

18 – Çankırı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Anasayfa / 18 – Çankırı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Çankırı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Çankırı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, ikinci bölgededir ve Ankara merkezlidir. Çankırı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, Ankara, Aksaray, Eskişehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Nevşehir ile birlikte yer almaktadır. Çankırı’da son zamanlarda açılan lastik fabrikası, ekonomiyi büyük ölçüde artırmıştır. Bu da ticareti ve üretimi de etkilemiştir.

Ticaret Tehlikeli Madde ve Güvenlik Danışmanlığını da artırmaktadır. Çankırı’da tarım büyük ölçüde etkili olmaktadır, bu da aynı şekilde ekonomiyi ve danışmanlık faaliyetini de etkilemiştir. TMGD nedir? Tehlikeli maddelerin taşınmasını, boşaltılmasını, doldurulmasını güvenlik tedbirleri alarak ve çevreyi, insanları koruyarak sağlamaktır. Sadece görevleri bu mudur? Tabii ki hayır, her hizmeti sağlayıp, kapsamlı bir şekilde çalışıp TMGDK yani Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığına rapor sunmakta görevleri arasında yer almaktadır. Ayrıca ADR hizmeti ve RID hizmetini oluşturmakta bunlar arasında yer almaktadır. Çankırı’da demiryolu bulunduğu için RID hizmeti (tehlikeli maddelerin demiryoluyla, güvenlik tedbiriyle birlikte taşınmasına) bulunmaktadır. ADR hizmeti ise tehlikeli maddelerin karayoluyla önlemler alınarak taşınmasına denir. Karayolu elbette kullanılmaktadır.

Çankırı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Çankırı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Çankırı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan bir ildir. Kuzeyde Karabük ve Kastamonu, doğusunda Çorum, güneydoğusunda Kırıkkale, güneyinde Ankara ve batısında Bolu illeri vardır. Coğrafik açıdan iyi bir yerde olan Çankırı’nın 12 ilçesi vardır. Nüfusunda ise azalmalar meydana gelmiştir. Bu da çalışma oranı bakımından da olmak üzere TMGD Tehlikeli Madde ve Güvenlik Danışmanlığını etkilemektedir. Nüfusu 196.515’dir. Çankırı’da çok sayıda tarihi yapılar vardır.

TMGD bu yapıları da korumalıdır ve çevreye zarar verilmesini engellemelidir. Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi ve Tarihi Çamaşırhane Müzesi bunlardan biridir. Kaleleri ve camileri ve başka birçok tarihi yapıları da vardır. Bunlardan birkaç tanesi Hüyük Yeraltı Şehri, Sakaeli Kaya Mezarları ve Peri Bacalarıdır. Turizm açısından iyidir. Tarihi ve kültürel yapıları gezmek için insanlar gelmektedir; ama geçici nüfus fazlalığı olmaktadır. Ayrıca Çankırı’nın Ankara’ya sınır olması oldukça önemlidir. Ekonomisinin başlıca gelir kaynağı tarımdır. Son zamanlarda açılan lastik fabrikası da her açıdan sanayileşmeyi artırmıştır. Bu da TMGD açısından etkili olmuştur; çünkü ihtiyaç artmıştır. Çankırı’nın madenleri de ayrı büyük önem taşımaktadır.

ADR Hizmeti ve TMGD Nedir?

TMGD, tehlikeli maddelerin güvenlik tedbirleri alarak taşınmasına denir. Tabii ki sadece bununla kalmayıp aynı zamanda birçok şeyde de etkilidir. TMGDK (tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kuruluşu) ya rapor sunulması ve aldıkları eğitimi yansıtması açısından da önemli görevleri bulunmaktadır. Ayrıca TMGDK için personel bilgisi de vermektedir. ADR hizmeti ise TMGD’nin kapsamlı çalışmasına denmektedir. Yani aracı kılmaktadır. ADR hizmeti, tehlikeli maddelerin gereken güvenlik önlemleriyle birlikte insan ve çevreye zarar vermeden karayolu aracılığıyla taşınmasını sağlayan hizmete denmektedir. Aslında danışmanlığın bir görevi de budur. ADR hizmeti ve RID hizmeti kapsamında tehlikeli maddelerin taşınmasını sağlamaktır. Çankırı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı hizmetimizden yararlanmak isteyenler bizlerle iletişime geçebilir.

Bunu Paylaş: