Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

Bizi Takip Edin:

Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

19 – Çorum Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Anasayfa / 19 – Çorum Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Çorum Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Çorum Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, son zamanlarda sıkça gündeme gelmektedir. Gereken önlemleri ve güvenlik tedbirlerini alan Çorum Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, ADR hizmeti ve RID hizmeti kapsamında tehlikeli maddelerin taşınmasında yapılan danışmanlığa denilmektedir. TMGD  uluslararası sözleşmelerle belirtilen tehlikeli maddelerin deniz, kara, hava, demir yoluyla boşaltılmasını, paketlenmesini, doldurulmasını, taşınmasını sağlamaktadır. Çorum’da sadece karayolu bulunduğu için tehlikeli maddeler sadece karayoluyla taşınmaktadır.

TMGD görevleri arasında işletmelere göre uygun araçları belirlemek, faaliyetlerin yönetimini sağlamak, işletmeye öneriler sunmak, araçların yani taşıma araçlarının tehlikeli maddelere olan uygunluğunu test etmek, gereken analizlerini tamamlamak, TMGDK için rapor hazırlamak ve personellerin listesini hazırlamak, herhangi bir kaza veya ihlalin olmaması için gereken önlemleri almak vardır. Peki TMGDK nedir? Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen yetkiye denmektedir. TMGDK sınava ve gerekli eğitime tabii tutarak danışmanlığı yapmasını sağlıyor. Tabii ki şehrin hangi yollarının olduğu, hangi yollarda nasıl taşımacılık yapıldığı, hangi tehlikeli maddeleri taşıdıkları, neyin nasıl tepki verdiğini bilmekte yarar sağlıyor. Örneğin Çorum’a göre değerlendirirsek demiryolu, havayolu ve denizyolunu elememiz ve karayolu için en doğru güzergahı bulmamız gerekmektedir.

Çorum Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Çorum Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

ADR Hizmeti Nedir?

ADR hizmeti, yani tehlikeli malların karayolu ile uluslararası taşımacılığına ilişkin Avrupa Anlaşması, tehlikeli maddelerin insanlara zarar vermeden, can ve mal güvenliğini sağlayarak karayolu ulaşımıyla yapılan taşımaya ait yönergeye denmektedir. Ayrıca birde RID hizmeti vardır. O da tehlikeli maddelerin demiryolu aracılığıyla insan ve mal güvenliğini düşünerek taşınmasını sağlama hizmetine denmektedir. Bu ADR hizmeti ve RID kapsamında prosedürler uygulanarak yaptırılan danışmanlığa da TMGD denmektedir. ADR belgesi için TMDK ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Ayrıca karayolu hizmetinde sadece alınan eğitimler değil, kendi araştırmaların, analizin ve şehir bilgin de önemlidir. Şehir bilgisinin yanında şehrin iklimini de çok iyi bilmek gerekir. Çorum’da karasal iklim vardır ve kışın tehlikeli maddelerin taşınmasında zorluk yaşanabilmektedir, bunlar göz önünde bulundurulmalı ve her şekilde kapsamlı çalışılmalıdır.

Çorum Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Çorum, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer almaktadır. 14 ilçesi vardır ve aslında bir bölümü Karadeniz’de bir bölümü de İç Anadolu’dadır. Çevresindeki illere göre en gelişmiş illerdendir, pirinç ve leblebi ana üretim kaynağıdır. Leblebisiyle ünlü olan Çorum ayrıca toprak ve sanayi  endüstrisinde oldukça gelişmiştir. Bu konuda gelişmesi yani sanayileşmenin artması tehlikeli maddelerin donanımlarının fazlalaşmasını sağlamaktadır. Çok sayıda kütüphanesi ve müzeleri olan ilimiz yapısı bakımından korunmaya değerdir.

Çorum Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, ulaşım da karayolu açısından oldukça gelişmiştir. Bunun sebebi ise Çorum ilinin Ankara Samsun hattının üzerinde olmasıdır. Diğer ulaşım yolları açısından bir miktar yetersiz kalan Çorum karayoluyla açığı kapamaya çalışmaktadır. Çorum’un yer altı kaynakları da oldukça zengindir. Ormanlıkları açısından da oldukça zengin olan Çorum, dağlık yerde kalmaktadır. Bu yüzden ulaşım açısından dikkat edilmelidir.

Bunu Paylaş: