Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

Bizi Takip Edin:

Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

22 – Edirne Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Anasayfa / 22 – Edirne Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Edirne Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Edirne Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, 13. Bölgenin 1. Bölgesinde yer almaktadır. Başta İstanbul bulunmaktadır. İstanbul ile birlikte Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli bu bölgede mevcuttur. Edirne Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı görevleri arasında birçok şey bulunmaktadır. Tehlikeli maddelerin taşınması, boşaltılması, doldurulması, paketlenmesini sağlayan danışmanlığa denmektedir. Bunlardan en önemlisi ise güvenlik tedbirlerini tehlikeli maddelerin türüne göre almak gerektiğidir. İnsan sağlığını ve evre güvenliğini esas alarak tehlikeli maddelerin taşınması sağlanmaktadır. Ayrıca TMGD, ADR hizmeti yani tehlikeli maddelerin karayolu ile taşınmasını ve RID hizmeti tehlikeli maddelerin demiryoluyla taşınmasını sağlamaktadır.

Karayolu ulaşımı belirli bir güzergaha bağlı olarak oluşturmak gerekmedir. Edirne’de RID hizmeti de bulunmaktadır. İlin merkezine 5 km uzaklıkta iki istasyon bulunmaktadır, doğu girişinde yer almaktadır. Peki TMGDK nedir? Tehlikeli maddelerin taşınmasında danışmanlık yetkisi veren kuruluşa denir? Bu kuruluşa yetkiyi veren ise Ulaştırma ve Altyapı bakanlığıdır. TMGDK belirli bir eğitimden ve sınavdan geçiren adayların danışman olduğu zamanda da yanlarındadır. Gereken belgelendirmeleri istemektedir ve gereken yardımı yapmaktadır.

Edirne Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Edirne Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Edirne Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı (TGMD) Görevleri Nelerdir?

TMGD, tehlikeli maddeler taşınırken olabildiğince risk ihtimalini ortadan kaldırmak gereklidir. ADR hizmeti, RID hizmeti ile birlikte kapsamlı bir çalışma yapmalıdır. Tehlikeli maddelerin, taşıma, paketleme, boşaltma, doldurma halinde yer alan sistemlerin kontrol edilmesi, olayların tekrar oluşmasına karşı tedbirli davranılması, araç satın alırken tehlikeli maddelere uygun olup olmadığının tespit edilmesi, ayrıca şehre göre yani şehrin sanayisine göre yer alan tehlikeli maddelerin tespit edilmesi, tehlikeli maddelerin hangi yollarda nasıl tepki verebileceğinin belirlenmesi, hangi tehlikeli maddelerin hangi kazalara yol açacağını ve bu kazalarda yapılacak ilk yardımların neler olduğunun bilinmesidir.

Edirne Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı açısından değerlendirecek olursak Edirne’de çok sayıda kimyasal üretim tesisi bulunmaktadır. Bu yüzden tehlikeli maddelerin üretimi fazla miktardadır. Bu da ayrıca etkilemektedir. TMGD’nin görevlerinden bir tanesi ise ADR hizmeti kapsamında ( Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması İle İlgili Avrupa Antlaşması) ve RID hizmetiyle birlikte kapsamlı çalışma gerçekleştirmektir ve TMGDK açısından aldığı eğitimleri uygulamaktır.

Edirne’de TMGD Nasıl Uygulanır?

Trakya’nın en büyük şehirlerinden biridir. Marmara Bölgesi’nde yer almaktadır ve Yunanistan, Bulgaristan’a sınır komşusudur. TMGD bu açıdan da etkilenmektedir. Edirne, hem nüfusu hem  büyüklüğü hem de konumu itibariyle tehlikeli maddelerin taşınmasını etkilemektedir. ADR hizmeti açısından Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan karayolu üzerindeki sınır şehridir. Düzlükte kurulmuştur, o açıdan sıkıntı yoktur; fakat iklimi karasal iklimdir, bu açıdan kış aylarında ulaşımı etkilemektedir. Nüfus açısından Trakya’da ikinci büyük kenttir. Sosyal, ekonomik alanda gelişme gösteren ilimizin nüfus artışı büyük oranda artmaktadır. Edirne’de iki adet Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır. Bu bölgelerde kimyasal üretim vardır. Ayrıca hastaneler, diyaliz merkezleri ve birçok kurum bulunmaktadır. Bu da tehlikeli maddelerin arttığını gösterir. Lojistik açıdan da bulunduğu konum itibariyle önemlidir.

Bunu Paylaş: