Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

Bizi Takip Edin:

Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

30 – Hakkari Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Anasayfa / 30 – Hakkari Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Hakkari Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Hakkari Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı sanayi açısından çok fazla gelişememiştir. dağlık ve engebeli olan yapısı buna çok izin vermemiş ve sanayi yapılar kurulamamıştır. Fabrikalar kurulamadığı için de gıdı açısından ilaç açısından ve birçok alan açısından kimyasal madde üretimi yapılamamıştır. TGMD bu konuda çokta yeterli olamamıştır. Aslında tehlikeli maddelerin üretimi açısından yeterli olunamamıştır. Hakkari Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı elinden geldiğince beklentileri karşılamaya çalışmakta ve hizmette sınır tanımamaktadır. Ayrıca ADR hizmeti bakımından da hizmeti etkileyen bu engebelik karayollarının da düzensiz olmasına sebep olmuştur ve tehlikeli maddelerin taşınmasını yetersizleştirmiştir.

Peki ADR hizmeti nedir? ADR hizmeti bilindiği üzere Avrupa Anlaşmasıdır ve tehlikeli maddelerin taşınmasında güvenlik tedbirleri alınarak yardımcı olunan yönergedir. Açık karayolu aracılığıyla taşınmaktadır ve ADR belgesi de mevcuttur. Bu da kimyasallara göre değişmektedir. Örneğin yanıcı bir maddenin taşınmasında ayrı belgenin patlayıcı maddenin taşınmasında ayrı maddenin olması gerekmektedir.

Hakkari Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Uygulaması

Hakkari, Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan bir ilimizdir. Türkiye’nin güneydoğusunda yer almaktadır. Nüfus açısından en kalabalık altmış ikinci şehir olma özelliğini taşımaktadır. TMGD açısından oldukça önemlidir.  Nüfusu 278. 218’dir. Topraklarının tamamı Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Yüzölçümü bakımından a kırk sekizinci sıradadır. Aynı zamanda Hakkari’nin güneyinde Irak, batısında Şırnak, kuzeyinde Van, doğusunda İran vardır. Konumu açısından İran ve Irağa yakın olması her açıdan oldukça önem kazanmaktadır. Hakkari’nin 5 ilçesi vardır. Geçim kaynaklarında sınır ticareti ve hayvancılık vardır. Ayrıca sınır ticareti de tehlikeli maddelerin taşınmasında oldukça önem arz etmektedir.

Hakkari Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Hakkari Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Sektörel açıdan bir şekilde şehir canlansa da yeterli değildir. Sanayisi hiç yeterli düzeyde değildir. Hakkari, dağlık alanda kaldığı için engebeli ve düzensiz yollara sahiptir karayolu taşımacılığı da bu açıdan yetersiz kalmaktadır. Bu da fabrikaların kurulmasını engellemiştir. Hakkari’nin yer şekilleri, avcılık yapma potansiyeline oldukça yakındır. Burada da devreye TMGD girmektedir; çünkü yer şekillerinin avcılığa elverişli olması tehlikeli maddelerin, yani patlayıcı maddelerin istenmesini sağlıyor. Bu yüzden devreye TMGD giriyor. Taşınırken dikkatli olunması gerekilen maddelerden biridir. Hakkari’nin ekonomisinde birde tarım vardır.

Tarım ilaçları en tehlikeli olan maddelerden biridir. Temas halinde yüksek oranda sıkıntı olabilmektedir. Bu yüzden dikkatli olunması gerekilmektedir. Maddeler taşınırken gereken kurallara uyması gerekiliyor demiştik, bunun sebebi de maddelerin etkisinin farlılığına göreydi, bu örneklerden bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Ulaşım açısından ise demiryolu yoktur, bu yüzden RID hizmeti devreye giremez, ADR hizmeti devreye girer. Havalimanı vardır.

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu (TGMDK) Nedir?

TMGDK tehlikeli maddelerin güvenliği danışmanlığı kuruluşuna denmektedir. Bütün bu tehlikeli maddelerin taşınmasında danışmanlık yapan kişiye yetkiyi veren kuruluştur. O kuruluşa yetkiyi veren ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıdır. TMGDK belirli bir sınava ve eğitime tabii tutmakla birlikte, danışman görev başındayken bile bir şeyler isteyebilmektedir. Sizler de Hakkari Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı hakkında daha fazla bilgi almak için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Bunu Paylaş: