Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

Bizi Takip Edin:

Bize Yazabilirsiniz

Bir Telefon Kadar Uzağız

Hemen Görüşmeye Başlayın

29 – Gümüşhane Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Anasayfa / 29 – Gümüşhane Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Gümüşhane Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Gümüşhane Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının oluşturduğu 13 bölge vardır. Giresun TMGD 11. sidir. Trabzon merkezli bir bölgedir.11. bölgede bulunan başka şehirler ise Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Rize’dir. Buralarda hizmet verilen birçok alan bulunmaktadır. Tehlikeli maddelerin taşınması sırasında güvenlik tedbiri alan ve insan sağlığını koruyan danışmana TMGD denmektedir. TMGDK tarafından yetkilendirme verilmiştir.

TMGDK de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yetkilendirmiştir. TMGD yetkilendirme için TMGDK tarafından sınava ve eğitime tabii tutuluyor. Aslında bakıldığı zaman şehre göre de bu olay değişim gösterebiliyor. Örneğin kimyasal madde bir şehirde üretilmiyordur ve önlemini almak gerekmiyordur; fakat bir şehirde çok önemli bir yere sahiptir. Bu açıdan farklı varyantları vardır diyebiliriz. Gümüşhane’de karayolu, demiryolu ve havayolu vardır. Ayrıca denize kıyısı olmasa da kıyısı olan şehirlerle çok fazla sayıda ithalat ve ihracat yapmaktadır.

Gümüşhane Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Gümüşhane Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Gümüşhane Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı (TMGD) Görevleri Nelerdir?

TMGD, tehlikeli maddeler taşınırken olabildiğince riski ortadan kaldırmalıdır. ADR hizmeti, RID hizmeti ile birlikte kapsamlı bir çalışma yapmalıdır. Tehlikeli maddelerin, taşıma, paketleme, boşaltma, doldurma halinde yer alan sistemlerin kontrol edilmesi, olayların tekrar oluşmasına karşı tedbirli davranılması, kimyasal maddelerin çeşitlerinin belirlenmesi, şehrin sanayisine göre yer alan tehlikeli maddelerin tespit edilmesi, tehlikeli maddelerin hangi yollarda nasıl tepki verebileceğinin belirlenmesi, hangi tehlikeli maddelerin hangi kazalara yol açacağını ve bu kazalarda yapılacak ilk yardımların neler olduğunun bilinmesi gereklidir. Ayrıca sadece belirli bir eğitimden geçilip yapılabilecek bir meslek değildir. Her an anda olunması gerekilen bir meslektir ve sorumluluk bilincinin en önde olması gereklidir. 0541 814 7807

Gümüşhane açısından bu görevlendirmeye bakacak olursak ADR hizmeti ve RID hizmeti kapsamında Kİ Gümüşhane’de demiryolu olduğu için RID hizmeti verilmektedir. Peki ADR hizmeti ve RID hizmeti nedir? ADR hizmeti, tehlikeli maddelerin karayolu aracılığıyla taşınmasını sağlayan yönergedir, ayrıca Avrupa Anlaşmadır. RID hizmeti ise tehlikeli maddelerin demiryoluyla taşınması denmektedir. İki kapsamlı da çalışma Gümüşhane’de olabilmektedir.

Gümüşhane Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Nasıl Uygulanır?

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan bir ildir. Doğusunda Bayburt, batısında Giresun, kuzeyinde Trabzon, güneyinde Erzincan vardır. Konum itibariyle ticari açıdan olanakları iyidir. Nüfus 141.702’dir. TMGD açısından oldukça ekili olan nüfus ve yapısallık tehlikeli maddelerin taşınmasını da etkilemektedir. 6 ilçesi vardır. Gümüşhane oldukça engebeli bir yer olduğu için karayolu aracılığıyla tehlikeli maddelerin taşınması, doldurulması, paketlenmesi epey zorlaşmaktadır. Gölleri, akarsuları olan yer yapısı bakımından da korunmaya değer bir ildir. Ekonomi açısından adından da anlaşılacağı üzere gümüş yatakları vardır; fakat yok olup gitmiştir. Altın madenleri ve linyit yatakları vardır. Merkezinde demir, bakır, çinko yatakları da bulunmaktadır. İşleme sanatı da madenciliği geliştirmiştir. Bununla birlikte kimyasal üretimi etkilemiştir ve Gümüşhane Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı’nı etkilenmiştir.

Bunu Paylaş: